Sağlıklı İş Yeri Programı

13.01.2020 Tarihinde tanımlanan tüm dünyayı etkileyerek Pandemi olarak kabul edilen Korona Virüs(COVID-19) salgının oluşturduğu olumsuz durum sebebiyle birçok faaliyet alanında tedbirler alınmakta ve insanlık üzerindeki etkilerini azaltmak için tüm kurum, kuruluş ve kişilerin  bu zorlu günleri en az ya da sıfır vaka ile atlatması için mücadele verilmektedir.

İnsanları yeni yaşam biçimine iten Koronavirüs  Hastalığı (COVID-19),ülkemizde ve tüm dünya da salgınla doğru şekilde mücadele etmek, insanlara beklediği güveni vermek ve bu zor zamanlarda size tercih edilebilir bir işletme niteliği kazandırmak adına Uygunluk Değerlendirme Kuruluşları Derneği (UDDER) ve Sistem Belgelendirme Kuruluşları Derneği (SİSDER) iş birliği ile hazırlanan programla uygulamalarınızı denetlemeye ve sertifikalandırmaya hazırız.

UKS BELGELENDİRME olarak; kuruluşunuzu Covid-19 kapsamında Uluslararası ve Ulusal standartlara, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan rehberlere ve yönetmeliklere uygun şekilde değerlendirerek “Sağlıklı İşyeri Sertifikası” ile güvence altına almak isteriz.

 

Denetim ve Belgelendirme Şartları

  • Denetimlere ilişkin soru listelerine udder.org.trve www.sisder.org.tr internet adreslerinde yayınlanmıştır. Denetim tarihinden önce şartların karşılanmış olduğunu güvence altına almanız gerekmektedir. Herhangi bir kriterin gerekliliğinin yerine getirilmemiş olması sertifika almanıza engeldir.
  • İlk denetimin yapılmasını müteakip, herhangi bir uygunsuzluk bulunmaması halinde sertifikanız 3 işgünü içerisinde teslim edilecektir.
  • Denetim tarihinden itibaren 1 ay içerisinde gizli müşteri veya habersiz denetim yapılacak olup, fiyata dahildir.
  • Gizli müşteri veya habersiz denetimlerinde uygunsuzluk bulunması halinde kuruluş uyarılacak ve 3 işgünü içerisinde uygunsuzluğun ortadan kaldırılması istenecektir. Aksi takdirde sertifika iptal edilecek, UDDER ve SİSDER internet adreslerinde yayınlanacaktır.
  • Sertifika 1 adet basılacak olup, ikinci, büyük ve ingilizce sertifika talepleri ayrıca ücretlendirilecektir.
  • Fiyat teklifi ve sertifika geçerliliği aylık olup, her ay yapılacak denetim öncesi ücretin, UKS Belgelendirme hesabına yatırılmış olması gerekmektedir.

Sağlıklı İşyeri Sertifikası Başvuru Formu