IFS – Uluslararası Gıda Standardı – International Food Standard
IFS, 2000 senesinde Ticaret Odası CIES – Global Food Business Forum tarafından ortaya çıkmıştır. Avrupa, Kuzey Amerika ve AVUSTRALYA ‘da 40 Ticari işletmenin katılımı ile oluşmuştur. Küresel bir Gıda Standardı oluşturup işletmelerin kendi pazarlarında daha güvenli gıda ürünü satmalarını sağlamaktır.
ISO 9001 temel alarak hazırlanmıştır. Kalite Yönetim Sistemi kapsamında gıda güvenliği gereklilikleri ve gıda üretimi uygulaması ilkeleri ve HACCP risk analizi işlemlerinin birleşimini kapsamaktadır. Ayrıca AB mevzuatını uyarınca alerjenlerin ve Genetiği Değiştirilen Organizmaların (GDO) işlenme sürecini de düzenlemektedir.
IFS’ nin Faydaları Nelerdir ?
- Müşterilerinizin firmanıza, markanıza olan güveni artar
- Ürettiğiniz gıda ürünlerinin; gıda güvenliliği artar
- Rakiplerinizden önde olmanızı sağlar
- Uluslararası alanda ürünlerinizi piyasaya sunabilirsiniz
- Gıda güvenliği risklerini en aza indirebilirsiniz
- Üretim verimliliğinin artmasını sağlar
- Yasal Sorumlulukların yerine getirilmesini sağlar
IFS’ yi Kimler Kullanabilir/Uygulayabilir?
IFS, birincil üretim hariç, gıda zincirinin tamamında uygulanabilir.